MagneRide, avmystifisert. (2024)

MagneRide, den semi-aktive adaptive fjæringsdemperen som er tilgjengelig på alle Ford Mustangs siden 2018, har blitt det nye ytelsesalternativet. Først funnet på en Chevy, er den nå tilgjengelig på de fleste ytelseskjøretøyer, alt fra Camaros, Mustangs, til og med superbiler. Teknologien gjorde sin første opptreden i en Ford i 2015 Mustang Shelby GT350R. Trickfjæringsdemperen har nå utvidet seg til resten av Mustang-serien for $1695,00 med passende ytelsespakkealternativ. Så, hva gir MagneRide deg? Hva er forskjellen mellom MagneRide dempere kontra tradisjonelle dempere? Hvordan fungerer det, og er ytelsesgevinsten kun sett på en veibane?

For å avmystifisere de nye demperne, satte vi oss ned med Fords Mustang Teams MagneRide-ekspert, Lou Santora, for en spørsmål og svar.

MagneRide, avmystifisert. (1)

Ford definerer MagneRide som et "semi-aktivt fjæringssystem [der] hvert hjørnes demperkraft styres uavhengig av en elektronisk kontrollmodul." Flere faktorer inkludert veibanen, førerens innstilling, kjørestil osv. er noen av elementene for å bestemme den kontrollerende demperkraften til hver demper. De styres aktivt og uavhengig – gjør beregninger med millisekunders intervaller. "For hver parameter er det massevis av data [som systemet bruker] for å se om en endring er nødvendig."

Tradisjonelle passive dempere har en statisk ikke-utskiftbar kraftinnstilling. Denne kraftinnstillingen må ta hensyn til alle veiforhold, ulike typer kjørestiler, og ha en faktor i komfort eller aggressivitet. Disse faktorene er begrensede og de endres ikke. Hvis du har en aggressiv løpsforberedt demper, vil den være aggressiv hver gang – «på vei til racerbanen så vel som på banen», sier Santora.

For å forklare forskjellen sammenligner han passive dempere med forgassere og MagneRide med drivstoffinnsprøytning. «Vi stiller fortsatt inn passive dempere; men det er mye som å tune en liten forgasser: tur, kjøreegenskaper, holdbarhet, styring ... de er alle som å tune dysene og justere choken, men på slu*tten av dagen er det en avveining basert på om du tuner den til sommer eller vinter. Med "MagneRide er det som å justere drivstoffinnsprøytning". På ethvert tidspunkt tilpasser systemet seg til omgivelsene, og optimerer seg selv innenfor systemets grenser. Du kan ha en demper som er like stiv som en tradisjonell racingdemper på banen, mens den er like komfortabel som et plysjstøt på hjemturen. Den endrer seg selv for å matche situasjonen. "Passive dempere har fortsatt sin plass", sier Santora, "men du kan ikke gjøre [med et passivt dempersystem] det du kan gjøre med et semi-aktivt system".

MagneRide, avmystifisert. (2)

MagneRide fjæring består av to fremre og to bakre stag som er utstyrt med fireposisjonssensorer, en i hvert hjørne. En kontrollmodul sitter i midten av bilen koblet til hvert sjokk. Signaler fra hver sensor mates inn i kontrollmodulen. Modulen kommuniserer ved å "lytte til og kommunisere med alle de andre modulene". Faktorer som "kjøretøyets hastighet, valgt kjøremodus, posisjonen til sensorene, blir alle tatt med når modulen lytter og sender ut informasjon".

Inne i sjokket er det en magnetoreologisk væske. Denne væsken reagerer på elektrisitet. Viskositeten endres, noe som gjør støtet stivere og løsere avhengig av mengden elektrisk strøm som sendes til demperen.

Så, hva er forskjellen mellom et semi-aktivt system og et fullt aktivt system? "Halvaktiv kan bare kontrollere nivået av dempningskraft som den kan generere". Systemet justerer den [elektriske] strømmen som sendes ut til spjeldene, men det kan ikke flytte dem. "Vi kan ikke legge energi inn i systemet for å flytte det." Vi endrer «strømmen for å få mer kraft til å spre energi i systemet; vi kan da kontrollere hvordan vi sprer den energien». I et fullt aktivt system (se Williams F1 1993) vil hele fjæringen bli kontrollert så vel som kraften som går inn i systemet, så det er en fjæring som beveger seg av seg selv. Selv om det er imponerende, sier Santora at "helt aktive systemer ikke er helt mainstream ennå, og ingen er klare for markedet". For High-end dempere er den fremste teknologien som brukes i biler i dag semi-aktive dempere.

MagneRide, avmystifisert. (3)

Semi-aktive fjæringssystemer som MagneRide ble først debutert på luksusbiler. De ga en jevnere kjøring og komfort som tradisjonelle dempere ikke kunne, men raskt gikk støtene inn i ytelseskjøretøyer. "Vi har alltid sett på [MagnaRide] som en forbedring av baneytelsen. Hele ideen om å beregne og kjenne kjøretøyets tilstand til enhver tid [har alltid vært en stor fordel i forhold til passive systemer]. For eksempel, hvis du kjører på en røff vei hvor vi ikke trenger mye demping; eller en jevn vei med ikke mange støt og høy sideakselerasjon, justerer systemet ved å legge til eller fjerne dempningskraft for å gjøre bilen mer kontrollert. MagneRide ser hele tiden på tilstanden til kjøretøyet. Den tilbyr en god tur, men reagerer raskt på et øyeblikk på førerens innspill, sier Santora.

On-track ytelse, "nivået av dempende kraft som oppnås er noe som er så langt utover det vi kunne tune et passivt dempingssystem; Ikke det at man ikke kunne lage den dempende kraften i et passivt system, men kjøringen til banen ville vært veldig dårlig. MagneRide kan oppnå lignende kraftnivåer som racingsjokk, men vi kan gjøre det og gjøre det ganske forutsigbart». MagneRide leverer "ekstreme nivåer av demping kontra passive systemer, og vi ser bedre dempende krefter med lavere hastighet sammenlignet med alle andre dempere der ute - både passive og semi-aktive". Disse fordelene tillot Ford å «øke ytelsen». Santora sier: "MagneRide åpner plassen for mer ytelse med mindre kompromisser". Ved utviklingen av 2018 Mustang Performance Package Level 2, "så vi en 1-sekunds tidsforbedring på banen versus passive sjokk".

MagneRide, avmystifisert. (4)

Disse kjørefordelene er ikke bare spesifikke for roadracing. Bytt kjøremodus til "dra" og systemet endres til en unik innstilling av dramodus. "For veibaner er sideakselerasjon, kroppsrulling og håndtering av disse aspektene det systemet fokuserer på. I Dra er hard akselerasjon, rett linje og kontroll av kjøretøyets stigning faktorene som dominerer. Systemet tjener på at vi kan gjøre bilen mer forutsigbar og stabil under skift og under akselerasjon. Med systemet som overvåker og justerer seg selv basert på motorens dreiemomentplassering blant andre parametere, hjelper det å holde bilen mer forutsigbar for den beste trekkraften du kan få”.

Disse endringene fra roadracing til dragracing er alle resultatet av de valgbare førermodusene. "Hver av modusene har 3000 kalibrerbare parametere. Inkludert kjøretøyparametere på høyt nivå og fysiske parametere for bilen. En del av de 3000 parametrene endres alltid. Noen stiller vi inn ved å fokusere på fysisk testing på veien, på prøvebanen, data funnet i laboratoriet eller analyseverktøy som vi har utviklet. Noen parametere er resultatet av mange iterasjoner».

"De fire modusene (komfort, normal, sport pluss og rase), noen har sitt eget sett med parametere. Når du bytter, bytter du mellom ulike parametere. "Normal" gir den beste kjøreopplevelsen. Det er en sikker, godt avrundet kalibrering som kan håndtere alt som blir kastet på den. "Sport pluss" er fokusert på bakveiskjøring der styringen og kjøringen er mer livlig. "Track"-modus eller løpsmodus er perfekt for veibaner, autocross, siden den tilbyr det høyeste nivået av kontroll. "Drag"-modus fokuserer på tonehøydekontroll for enkle oppskytinger.

MagneRide, avmystifisert. (5)

"Ikke alle parameterne endres i hver modus. Noen er bare en enkelt parameter med små justeringer. Noen ganger er det et kart over hvor mye kraft vi legger ut i hjuldemping. Deler av kroppskontrollen, tonehøydekontrollen, og i andre endres algoritmen. Vi har mye autoritet på en racerbane fra én algoritme [som dominerer dempertonen], og kalibreringsparametre – systemet ser hele tiden på å velge og reagere på hva som skjer mens bilen kjøres nedover veien”.

Med ny teknologi kommer spørsmål om lang levetid, levetid og vedlikehold. Ford designet MagneRide "for å møte de samme Fords holdbarhetsstandarder som passive systemer er designet for, slik at kundene vil få samme forventede levetid og vil ikke oppleve noen forskjell i ytelse over systemets levetid. Vi har gjort mye arbeid med væsken for å sikre dette”. Selv om MagneRide erstatter passive dempere med et elektronisk styrt system med magnetoreologisk væske, er modulen tilgjengelig med Fords Integrated Diagnostic System (IDS), og kan betjenes og vedlikeholdes av enhver Ford-forhandler.

MagneRide-utstyrte biler kan også taues på en planbunn uten problemer eller spesielle prosedyrer. Det var et spørsmål om spesielle prosedyrer som var nødvendig ved frakt fordi Shelby GT350R kommer til forhandlere med fraktblokker installert i suspensjonen. Noen hadde trodd at hensikten var å hindre at spjeldet ble skadet mens bilen ble transportert. Santora svarte definitivt på dette spørsmålet ved å si "at for GT350R hentet Ford inn fraktblokkene på grunn av lav bakkeklaring. Det var et problem med kjørehøyde som gjorde det vanskelig å frakte bilene på transport. Blokker øker bilens kjørehøyde. De har ingen annen hensikt, og ingen annen bil kommer med de blokkene. Det er en posisjonssensor som er satt til null posisjon. Det gjøres på fabrikken, så det er ingen rekalibrering som er nødvendig når fraktblokkene fjernes eller hvis bilen taues”.

MagneRide, avmystifisert. (6)

Ny teknologi har alltid en motstandsfaktor med folk som nekter å ta i bruk en ny måte å gjøre ting på. Så lenge har dempere vært noe vi endrer i bilene våre, og erstatter fabrikkenheter med hardere og stivere versjoner. Vi forvandler bilene våre fra en allrounder på veien til en bil med superstiv fjæring som fungerer bra på bare roadracingbiler, men nå med denne nye teknologien, gir den oss et nytt alternativ: et fjæringssystem som tilpasser seg veien, og til våre valgte innstillinger. Den tar hensyn til kjørestilen vår, sidekrefter, kjøretøyrulling, gassposisjon, dreiemoment, akselerasjon sammen med 3000 andre parametere for å gi deg best mulig kjøretur og kontroll. For $1695.00 kan den legges til en hvilken som helst ny mustang. I likhet med drivstoffinnsprøytning, som stadig erstatter forgassere i hot rods, kan fremtiden se at folk velger semi-aktive dempere i stedet for tradisjonelle passive støt. Ettermarkedsalternativer vil sikkert følge. Bare tiden vil vise, men det er åpenbart at fremtiden til dempere helt klart er her.

Kreditt:

Ford Motor Company

www.ford.com

Raceway Ford

5900 Sycamore Canyon Blvd.

Riverside, CA 92507

www.racewayford.com

MagneRide, avmystifisert. (2024)

FAQs

Is the MagneRide suspension worth it? ›

MagneRide is a perfect choice for the Mustang for a lot of reasons. High on the list is the fact that many owners use their Mustang as their daily driver. A lot of those same owners also like to take their Mustangs to the track on the weekends.

What is the MagneRide damping system? ›

Available exclusively from BWI Group, MagneRide is a unique controlled suspension technology that utilizes magneto-rheological (MR) fluid-filled dampers and sophisticated control strategies to increase comfort and expand the performance limits of the vehicle.

What is the difference between adaptive ride control and MagneRide? ›

The Adaptive Ride Control system is not the same as Magnetic Ride Control, as the two technologies are based on similar principles but are implemented using different suspension and damping technologies. The biggest difference is that Adaptive Ride control does not use magneto-rheological fluid within the damper.

How do I know if my magnetic ride control is bad? ›

Here are some of the early warning signs of a failing MagneRide suspension:
  1. Leaning or sagging: If you notice that your vehicle leans or sags to one corner or side while it's resting, the suspension is probably to blame. ...
  2. Long stopping: Your magnetic suspension absorbs much of the force of stopping your vehicle.
Apr 3, 2023

What suspension gives the smoothest ride? ›

An air suspension offers a number of advantages compared to conventional springs or struts. One is a smoother ride. Air is compressible while hydraulic fluid inside a shock absorber is not.

Does MagneRide make a difference? ›

The benefits of MagneRide are numerous. Not only does it reduce the internal complexity of the shock itself, it allows for incredibly rapid response to shifting driving conditions, with the original system capable of changing damping resistance in less than a millisecond.

What vehicles have magnetic suspension? ›

MagneRide was first used by General Motors in the 2002 Cadillac Seville STS. Currently, it is used throughout GM's model portfolio either as an option or as standard equipment on various Cadillac, Buick, Chevrolet, and GMC vehicles.

Is suspension damper same as shock absorber? ›

Shock absorbers play a key role in a suspension's function and have a large impact on the car's overall handling and ride quality. Although called "shock absorbers," a better term is "dampers" as their job is to damp or control the car body and suspension motion as it goes over undulations and bumps in the road.

Can magnetic ride control be adjusted? ›

In scenarios where a looser suspension is desirable, the magnetic field lessens in intensity. Most vehicles that include the feature allow you to adjust Magnetic Ride Control™ by switching between three settings. You can often switch between a softer Tour mode, a stiff Sport mode, and an even stiffer Track/Race mode.

Is adaptive suspension worth it? ›

For those who have a long commute, drive frequently on bumpy roads, or just appreciate the feeling of a seamless drive, adaptive suspension can be well worth the price.

Is adaptive air ride suspension worth it? ›

One of the main benefits of air suspension cars is the improved comfort behind the wheel, making it good for daily driving. The adjustable air suspension makes for a more comfortable ride on poor quality roads and can improve control when off-roading.

Who makes GM MagneRide shocks? ›

MagneRide is an automotive adaptive suspension with magnetorheological damper system developed by the Delphi Automotive corporation, during a period when the company was a subsidiary of General Motors (GM), that uses magnetically controlled dampers, or shock absorbers, for a highly adaptive ride.

What module controls the MagneRide suspension? ›

DSC Sport Control Module. This controller is required for cars with Magneride or DCC damping systems. With this controller you will have full control over the cars electronic suspension system and gives you the capability of customizing the mappings.

How do I know if my ride height sensor is bad? ›

A warning light in your vehicle will tell you if the ride control module is not working correctly. This light is called the Air Ride Suspension Light or the ride height sensor, depending on the make and model of your vehicle.

Does MagneRide improve handling? ›

MagneRide allows the tires to maintain contact with the road over a wider range of conditions than a conventional damper would. It can influence handling in ways no conventional damper could and it allows the suspension to absorb shocks in no way a convention damper can.

What is the most reliable suspension type? ›

Rigid Axle Suspension

A rigid axle is very durable and can bear a lot of load. Unlike most modern suspensions, the rigid axle suspension has a very simple setup, making it easy to repair and replace.

What are the downsides of air suspension? ›

Some of the drawbacks of air suspension systems are because of some of the mechanical issues they can be vulnerable to. Several of the common issues with air suspension systems that can require repair include: Rust or moisture damage from the inside that can lead to the air struts or bags to malfunction.

Which suspension system is best? ›

Macpherson Suspension

This is the suspension kit you are looking for if your main priority is ride comfort. The MacPherson Suspension kit can be considered the best suspension system in cars nowadays. Its name came from its inventor Earle S. MacPherson who was a renowned American automotive engineer.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 5383

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.